over

De beeldhouwster studente Kask Gent Frédérique Nowé uit Brussel toont ons vooral menselijke figuren in klei en betonnen afgietsels.

Voor de beeldhouwster is het proces van de sculptuur maken zeer belangrijk. Haar doel is om de sfeer van het romantische idee van een kunstenaars atelier over te brengen. De studie naar het overvolle, levensvolle atelier. Dit probeert ze opnieuw weer te geven met een kritische knip ook naar de academische traditie.

De kunstenaar slaagt erin een houding toch kracht kan doen uitstralen. Men voelt het enthousiasme van de beeldhouwster om vorm te geven in klei.

Ze haalt haar inspiratie uit het observeren van passanten in haar dagelijks leven. Karakterkoppen spreken haar het meeste aan.
Ze streef er ook naar om de juiste accenten te leggen, zonder idealisering en die uit te vergroten. De kunstenaar brengt geen natuurgetrouwe weergave van de “werkelijkheid”.

Men voel vooral ontroering bij het zien van de menselijke afbeeldingen. De werken stralen diepe emoties uit. Menselijke figuren liggen dicht bij onze fysieke natuur en de beeldhouwster geeft hen een ziel.

De werken zijn gericht op hun omgeving. Het lichaam bewoont de ruimte. De kleur van het werk in contrast met zijn omgeving wekt nieuwsgierigheid. Mensen blijven meestal kijken omdat de werken bevreemdend en tegelijkertijd vertrouwd aanvoelen.


Tentoonstellingen
  • Expositie beeldende kunst, Burg Brugge (2013)
  • Paleisje Pimpen, Jongerencrew in samenwerking met Gruuthusemuseum. (2018-2020)
  • Groep tentoonstelling Gruuthusemuseum (24 mei 2019 – januari 2020)
  • Buren bij kunstenaars Brugge & Lampernisse 2018, 2019
  • Groep tentoonstelling, stadshal Gent (2019)
  • Groep tentoonstelling “Gill-Helder Balthasar” te Gent (18 November 2019)
  • Geselecteerd Kunst wedstrijd klein sculptuur exporuimte Cultuur Centrum Zwaneberg Heist-op- den-Berg (november 2019-Januari 2020)
%d bloggers liken dit: